Μικρή μικρή νοικοκυρά μεγάλη πίτα φτιάχνει

 

Ένα εκπαιδευτικό αφηγηματικό πρόγραμμα για τον κόσμο της μέλισσας

Παραμύθια, μύθοι και ιστορίες ξεδιπλώνουν τα μυστικά της μέλισσας μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τα εργαλεία του μελισσοκόμου και το περιβάλλον της μέλισσας.

Η μελισσούλα Λίσι βαρέθηκε να φροντίζει το μελίσσι και θέλει να πετάξει έξω. Όμως  γνωριμία της με τον Φήνα τον κηφήνα θα αλλάξει τη ζωή της. Μαζί θα ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο τους, το πόσο σοφά είναι καταμερισμένες οι εργασίες μέσα στο μελίσσι, τους κινδύνους που τις περιμένουν, το ρόλο της βασίλισσας. Θα ακούσουν μύθους και ιστορίες για… το σινάφι τους από τις πιο σοφές και γριές μέλισσες.

Ξέρετε γιατί η μέλισσα πεθαίνει μόλις μας τσιμπήσει; Από που πήρε το όνομά της; Ακολουθώντας τη ζωή μιας μικρής μέλισσας μαθαίνουμε με παραμυθιακό τρόπο πως οργανώνεται η ζωή στην κοινωνία των εντόμων αυτών, ακούμε μύθους για το μικρό και θαυματουργό αυτό έντομο, ενώ παράλληλα βλέπουμε από κοντά μελίσσια, κερήθρες και τον εξοπλισμό ενός μελισσοκόμου, πιάνουμε αληθινό κερί. Και βέβαια γινόμαστε μέλισσες και παίζουμε παιχνίδια με τη μουσική, φτιάχνουμε με τα σώματά μας μελισόσφαιρες και μαθαίνουμε τον χορό των μελισσών που κάνουν για να οδηγήσουν τις φίλες τους στα λουλούδια.

Ηλικίες: 5+

Διάρκεια: 70 λεπτά

Αφήγηση- υλοποίηση προγράμματος: Βιργινία Κοκκίνου