Ιστορία θα λαλήσω, γιατρικό θα σου χαρίσω

Μία βασίλισσα θλιμμένη. Κι ένας βασιλιάς που ανησυχεί. Μία κυρά που θέση θα αλλάξει στη ζωή. Ένα παλικάρι αηδόνι γλυκόλαλο θα ψάξει να βρει μα αντι για αυτό δράκο θα νοιαστεί. Ενα  μπλε τριαντάφυλλο και μια πριγκίπισσα που τα θελε όλα μα στο τέλος τι θα βρει; Μία κόρη που χει μυαλό και δοκιμασίες που ψάχνουν λύση , φτωχοί και πλούσιοι μαζί, μιλάνε, αφηγούνται, τραγουδούν μήπως κι ένα χαμόγελο ανθίσει στα χείλη της κυράς.

Λένε πως οι άνθρωποι χρειάζονται έναν λόγο αγάπης για να είναι ευτυχισμένοι. Μία συντροφιά. Νοιάξιμο. Κάποιοι όμως μοιάζουν να το ξεχνάνε. Μα τούτες οι ιστορίες έρχονται να μας το θυμίσουν.

Παραδοσιακά παραμύθια από όλο τον κόσμο τραγουδάνε με μια κιθάρα κι ένα νταούλι ρυθμούς αλλοτινούς, κόσμους που μοιάζουν ξεχασμένοι μα υπάρχουν σίγουρα κάπου μέσα μας.

 Λίγα λόγια για τους συμβολισμούς της παράστασης

Τα παραμύθια έχουν ένα μαγικό τρόπο να μιλάνε στην καρδιά μας, να γίνονται αφορμή για προβληματισμό με τον πιο φυσικό και γλυκό τρόπο. Να όπως σε τούτη την παράσταση όπου μέσα από τις ιστορίες μπορούμε να αναλογιστούμε για τούτα και άλλα πολλά:  τη συντροφικότητα και τη θλίψη της μοναξιάς…. να αναλογιστούμε πόσο τελικά αξίζει να ψάχνουμε το τέλειο και πόσο ευτυχισμένους μπορεί αυτό να μας κάνει; Μήπως τελικά η ευτυχία βρίσκεται δίπλα μας κι εμείς δεν θέλουμε να τη δούμε; Αντιλαμβανόμαστε τι μπορούμε να καταφέρουμε με το πείσμα και τη θέληση. Το θάρρος. Την αγάπη. Την επίτευξη των στόχων μας πολλές φορές μέσα από δοκιμασίες και δυσκολίες. Την ισότητα στις σχέσεις, ειδικά ανάμεσα στα δύο φύλλα. Την αξία των ιστοριών. Και όλα αυτά συνοδεία μουσικής και τραγουδιών… για να είναι γλυκιά τούτη η περιπλάνηση.

Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου

Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος

Διάρκεια 60 λεπτά

Ηλικίες: 6+