Τα παραμυθοκαμώματα στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Ετοιμάζουμε βαλίτσες για το Φεστιβάλ Βωβούσας

16 και 19 Ιουλίου θα αφηγηθούμε ιστορίες δίπλα στον Αώο… Λάτρεις του βουνού (και όχι μόνο) σπεύσατε!!!

Δευτέρα 16/7, 21:30
Ο άνθρωπος με το δέντρο στην καρδιά
Ηταν κάποτε λέει ένας βασιλιάς. Ήτανε κάποτε λέει ένα δέντρο. Ήτανε λέει ένα δέντρο που φύτρωσε μέσα στην καρδιά του βασιλιά. Και ποιος θα του το βγάλει; Παραμυθάδες ήρθανε, λόγια του ελαλήσαν για ένα κορίτσι που τρεχε μακριά απο την αρκούδα, για ένα μικροβασιλιά που τα βαλε με δράκο, για μιας Νεράιδας τη γητειά. Μα τα κλαδιά δεν πέφτανε, τραγούδι περιμέναν.

Λαϊκά παραμύθια της Ηπείρου μπλέκουν τα κλαδιά τους και μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των στοιχείων και των νεράιδων παρέα με παραδοσιακές και πρωτότυπες μουσικές.

Πέμπτη 19/7, 21:30

Του ποταμού λαλιές
Μια σαρμανίτσα κύλησε
στου ποταμού τα βάθη
Φωνή η μάνα έβαλε
μα το μωρό εχάθη.

Τα ποτάμια κυλάνε και πίσω δεν γυρνάνε. Άλλοτε φουσκώνουν, παρασέρνουν, άλλοτε κυλούν αργά και σε καλούν. Όπως και να χει, αν σταθείς δίπλα τους κι ακούσεις το τραγούδι τους, θα μάθεις για κεινο το νιούτσικο μικρό που εχάθη στα νερά τους, για να βρεθεί σαν πρίγκιπας να ψάχνει τρία κiτρα. Μα και για όρκο φοβερό που πήρε ένα κορίτσι και για τον Άνεμο ψηλά που αγάπησε μια κόρη.

Ιστορίες κεντημένες στις όχθες των ποταμών μπλέκουν με μουσικούς ήχους βγαλμένους από τα βάθη της ψυχής και συναντούν τον Αώο για να τον προσκυνήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες

Παιδικές παραστάσεις 16.07 και 19.07 |