Φόβε φόβε είσαι εδώ;

 

Εσείς αλήθεια φοβάστε; Μην πείτε ψέματα; Και ποιος δεν φοβάται. Εγώ όμως θα σας πω ένα μυστικό, πως να ξορκίζετε το κακό. Παίρνω το τσουκαλάκι μου και έρχομαι να σας βρω. Κι όταν στο τέλος τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Φόβε, φόβε είσαι εδώ;» ο φόβος θα έχει σκορπίσει μακριά.

 

Ιστορίες για τον ξακουστό βασιλιά των τίγρεων που νικήθηκε από ένα τόσο δα μικρό ποντίκι, για ένα τριχωτό τέρας που ονειρεύεται να φάει ανθρώπους, για έναν δράκο που φυλούσε μια χρυσή μηλιά. Ιστορίες που νικάνε τον φόβο γιατί καταφέρνουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.

Μέσα από αυτό το ταξίδι στα παραδοσιακά παραμύθια από διαφορετικά μέρη του κόσμου γνωρίζουμε ήρωες που πρέπει να ξεπεράσουν εμπόδια ή να αναμετρηθούν με τους φόβους τους. Κάποιοι δεν ξέρουν πως να το κάνουν μα άλλοι πάλι μπορούν και προχωράνε γιατί τολμάνε και επιμένουν. Οι ιστορίες μας βοηθάνε να καταλάβουμε ότι ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που όλοι νιώθουμε. Κάποιες φορές μάλιστα το χρειαζόμαστε για να μας προφυλάσσει. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε και να μην μας κρατάει πίσω.

Ιστορίες εύθυμες διανθισμένες με μουσική και τραγούδια.

Στο τέλος της παράστασης, τα παιδιά ζωγραφίζουν ή γράφουν τους φόβους τους σε ένα χαρτί και τους δίνουμε στον δράκο Φοβερίξ για να τους καταπιεί. 

Εναλλακτικά μπορούμε να οργανώσουμε ένα εργαστήρι κατασκευής μικρών δράκων που μασάνε τους φόβους. 

 

Αφήγηση Βιργινία Κοκκίνου

Μουσική Γιάννης Ψαριώτης

Διάρκεια 60 λεπτά (90 λεπτά με το εργαστήριο)

Ηλικίες 4+