Ο Καριμπού και η Μάγισσα


Ο Καριμπού και η Μάγισσα είναι η ιστορία του μικρού Καριμπού, ενός αγοριού που γεννιέται στην Αφρική, σ’ένα χωριό που απειλείται συνεχώς από μια κακιά μάγισσα. Ο Καριμπού θα γεννηθεί και θα μιλήσει μόνος του, δείχνοντας από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι είναι ένα παιδί με απαράμιλλο θάρρος. Καθόλη τη διάρκεια της ιστορίας, ο μικρός έχει ένα και μοναδικό στόχο: να μάθει γιατί η μάγισσα είναι κακιά. Στην προσπάθεια του αυτή θα αντιμετωπίσει και θα ξεπεράσει με τόλμη και εξυπνάδα αρκετά εμπόδια, τα περισσότερα από τα οποία βάζει στο δρόμο του η ίδια η μάγισσα. Οι περιπέτειες του μικρού Καριμπού ξεδιπλώνονται μπροστά μας μέσα από την αφοπλιστική ματιά ενός μικρού παιδιού, στοιχείο που προσδίδει στην ιστορία μια κωμική χροιά, παρόλη την αγωνία και την περιπέτεια. Πρόκειται για μια ιστορία που πραγματεύεται τις έννοιες του φόβου, της τόλμης, της ελευθερίας, της επιμονής, της δίψας για την αλήθεια.


Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από την ταινία κινουμένων σχεδίων του Γάλλου δημιουργού Μισέλ Οσελό Ο Κιρικού και η Μάγισσα.
Τα παιδιά μέσα από το παραμύθι αυτό έρχονται σε επαφή με εικόνες της αφρικανικής ηπείρου, όπως τα είδωλα προστάτες των ιθαγενών, τις καλύβες, την ιδιαίτερη φύση, την έλλειψη νερού και την αξία του. Παράλληλα όμως γνωρίζουν και τη μουσική της Αφρικής. Για τις ανάγκες της παράστασης, χρησιμοποιούμε αφρικανικά όργανα, κυρίως κρουστά, ενώ όλες οι μελωδίες και τα τραγούδια βασίζονται σε αυθεντικούς αφρικανικούς ήχους. Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά μαθαίνουν αφρικάνικο χορό με τη συνοδεία κρουστών. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος τα παιδιά κατασκευάζουν έναν σωλήνα της βροχής (μουσικό όργανο) και στη συνέχεια παίζουν ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι με τους σωλήνες τους, μιμούμενοι τη βροχή, τον κεραυνό, τον άνεμο.
(τα υλικά για την κατασκευή τα παρέχουμε εμείς)Αφήγηση: Κοκκίνου Βιργινία
Μουσική: Μανώλης Παλιάκης
Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά (αφήγηση + εργαστήριο) η παράσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί και χωρίς το εργαστήριο
Ηλικίες: 5+