Ιστορίες που νικάνε τον φόβο

Εσείς αλήθεια φοβάστε; Μην πείτε ψέματα; Και ποιος δεν φοβάται. Εγώ όμως θα σας πω ένα μυστικό, πως να ξορκίζετε το κακό. Παίρνω το τσουκαλάκι μου και έρχομαι να σας βρω. Κι όταν στο τέλος τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Φόβε, φόβε είσαι εδώ;» ο φόβος θα έχει σκορπίσει μακριά.

Μέσα στου δάσους τη σιγαλιά ακούστηκε ο… Πλατς! Και ο λαγός τρόμαξε και το βαλε στα πόδια. Και στον δρόμο του παρέσυρε ζώα πολλά μα κι ιστορίες που ο άνεμος τις έφερε στην ποδιά μας. Ποιος ήταν όμως αυτός ο Πλατς; Και τι ιστορίες θα παρασύρει; Ιστορίες για τον ξακουστό βασιλιά των τίγρεων που νικήθηκε από ένα τόσο δα μικρό ποντίκι, για ένα τριχωτό τέρας που ονειρεύεται να φάει ανθρώπους, για έναν ελέφαντα που έφαγε τα παιδιά της Νανανά, μα αυτή δεν θα τον φοβηθεί και κακό μεγάλο θε να βρει. Ιστορίες που νικάνε τον φόβο γιατί καταφέρνουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.

Μέσα από αυτό το ταξίδι στα παραδοσιακά παραμύθια από διαφορετικά μέρη του κόσμου γνωρίζουμε ήρωες που πρέπει να ξεπεράσουν εμπόδια ή να αναμετρηθούν με τους φόβους τους. Κάποιοι δεν ξέρουν πως να το κάνουν μα άλλοι πάλι μπορούν και προχωράνε γιατί τολμάνε και επιμένουν. Ιστορίες εύθυμες διανθισμένες με μουσική και τραγούδια.

Αφήγηση Βιργινία Κοκκίνου

Ηλικίες 4+