Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Yoga & Αφήγηση – Συνάντηση Φεβρουαρίου

12 Φεβρουαρίου 2022 @ 17:30 - 19:00

25euros

Εξερευνώντας το σώμα μας μέσα από την ιστορία Τα Δεκανίκια της Ελευθερίας (βλ. παρακάτω Workshop 2)

 

 • Yoga & Αφήγηση

  Yoga & Αφήγηση
  Εξερευνώντας τη σύνδεση του σώματος με το συναίσθημα μέσα από την κίνηση και τις ιστορίες

  Κύκλος 5 αυτοτελών εργαστηριών

  Όταν ο λόγος έρχεται να μας ξυπνήσει τα συναισθήματα, αυτή η Σύνδεση γίνεται πολύ πιο εύκολη αλλά και πιο έντονη. Έτσι, με όχημα 5 διαφορετικές ιστορίες, μία για κάθε συνάντηση, θα πορευτούμε στην αναζήτηση ξεχωριστών ποιοτήτων. Κάθε συνάντηση ξεκινάει με την αφήγηση μιας ιστορίας, η οποία δίνει τη σκυτάλη στην κίνηση. Η κίνηση εκφράζεται με slow vinyasa yoga, ροή σε ρυθμό που μας δίνει το χώρο και το χρόνο να αφουγκραστούμε, ενώ σε κάθε παύση έρχονται λέξεις ή φράσεις κλειδιά της ιστορίας καθώς και απαλοί ήχοι να μας συνδέσουν με τη ροή της κίνησης. Κάθε ιστορία πραγματεύεται μια ξεχωριστή θεματική και εστιάζει σε ένα από τα πέντε στοιχεία (Μέταλλο, Νερό, Ξύλο, Φωτιά, Γη).

   Η πίστη στον εαυτό μας, ο αυτοσεβασμός, η ανάγκη του πένθους ως αποχαιρετισμός (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για τη συνέχιση της ζωής, η άρρηκτη σχέση του νέου με το παλιό, η προσωπική και συλλογική ελευθερία και ο φόβος που την καταλύει, η ορθή καλλιέργεια της ψυχής και του νου είναι κάποιες από τις έννοιες που φέρνουν μπροστά οι αφηγήσεις μας δίνοντας τη σκυτάλη στην κίνηση, ενώ συνεχίζουν να πορεύονται παράλληλα με αυτή.

  Σύμφωνα με τη γιόγκικη φιλοσοφία κάθε chakra συνδέεται με συγκεκριμένα συναισθήματα και σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική το ίδιο και κάθε μεσημβρινός. Τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν πως και η fascia έχει συναισθηματική μνήμη. Επηρεάζοντας το φυσικό μας σώμα επηρεάζουμε το συναισθηματικό, καθώς όλα είναι πάντα σε Σύνδεση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε επίγνωση αυτής.

  Πέντε συναντήσεις με δυνατότητα να παρευρεθείτε μεμονωμένα ή σε όλες.

  Στην κάθε συνάντηση αναλυτικά:

  Workshop 1:Yoga & Αφήγηση

  Η Γυναίκα με τα χέρια από φως – Στοιχείο Μέταλλο

  Μία γυναίκα θα αγαπήσει έναν άντρα και θα του αφιερώσει το πιο δυνατό της χάρισμα. Όταν όμως η αγνωμοσύνη του την πληγώσει, θα έρθει ο θάνατος. Και τότε μόνο το πένθος θα τη βοηθήσει να προχωρήσει. Μία ιστορία βαθιάς ενσυναίσθησης για τη γυναίκα που δίνει όλο της το είναι μα ξέρει και να σταθεί με αξιοπρέπεια και να σηκώσει ανάστημα, όταν όλα γύρω της καταρρέουν.

  Workshop 2: Yoga & Aφήγηση

  Τα Δεκανίκια της ελευθερίας – Στοιχείο Νερό

  Ο βασιλιάς διατάζει να περπατάνε όλοι με δεκανίκια. Και οι άνθρωποι θα υπακούσουν. Οι αντιρρήσεις εκτελούνται. Μα οι άνθρωποι θα ξεχάσουν. Κι όταν κάποιος τους θυμίσει ότι μπορούν να περπατάνε στα δυο τους πόδια, δεν θα είναι πια εύκολο. Μία ιστορία για την ελευθερία και τον φόβο. Την τυφλή υποδούλωση μα και την ευθύνη, τη συνέπεια και την υπομονή που απαιτεί ο αγώνας για απελευθέρωση.

  Workshop 3: Yoga & Αφήγηση

  Το γέρικο πλατάνι – Στοιχείο Ξύλο

  Στην πλατεία στέκει ένα πλατάνι. Καινούρια βλαστάρια θα πετάξει στις ρίζες του. Το γέρικο πλατάνι θα αρρωστήσει. Το χωριό πρέπει να αποφασίσει. Μία μόνο λύση υπάρχει. Για να επιβιώσει το νέο πρέπει να πεθάνει το παλιό ή το αντίθετο. Μα είναι αυτό αλήθεια; Ή μπορεί και πρέπει να υπάρχει ισορροπία;

  Workshop 4: Yoga & Αφήγηση

  Οι δύο ποντικίνες – Στοιχείο Φωτιά

  Όταν δύο ποντικίνες προσπαθήσουν να βγουν έξω από ένα πηγάδι, θα ανακαλύψουν ότι είναι πολύ αδύναμες για να το καταφέρουν. Ίσως όμως το κουράγιο που τους δίνουν οι φίλοι τους τις βοηθήσουν. Ίσως όμως να μην χρειάζονται ούτε αυτό. Μία ιστορία για την ελπίδα που παίρνουμε από τους άλλους αλλά και για τον προσωπικό αγώνα και την πίστη στον εαυτό μας.

  Workshop 5: Yoga & Αφήγηση

  Η πόλη των πηγαδιών – Στοιχείο Γη

  Μία φορά κι έναν καιρό ήταν μια πόλη όπου κατοικούσαν μόνο πηγάδια. Πηγάδια που σαν τους ανθρώπους θέλησαν να γεμίσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, γιατί δεν μετρούσε μόνο η εξωτερική εμφάνιση. Πόσο εύκολο ήταν όμως αυτό; Και πόση συνειδητότητα χρειαζόταν; Κάποιες φορές απαιτεί και μια μεγάλη θυσία. Μία συμβολική ιστορία για τη διαδικασία της βαθιάς και ειλικρινούς ενασχόλησης με το «γέμισμα» της ψυχής μας.

  Εισηγήτρια: Eύα Αφεντούλη

  Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου

   

Organizers

Life Blossom
παραμυθοκαμωματα

Venue

Πoλυχώρος Ευεξίας και Χαλάρωσης Life Blossom
Δημητρίου Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων
ΜΑρούσι, Αττική
+ Google Map
Phone
694 800 8724