Ζώα θεριά και δράκοι απλώθηκαν στην πλάση

για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού

Μία φορά κι έναν καιρό – εκείνο τον παλιό καιρό που άνθρωποι και ζώα μιλούσαν μεταξύ τους…. ένας δράκος φιλούσε μια χρυσή μηλιά κι ένα πετειναράκι κίνησε για το παλάτι του βασιλιά. Και η πονήρω η αλεπού θα κάνει λέει τον τσοπάνη βασιλιά! Κι εκείνος ο βάτραχος που φώναζε συνεχώς μέσα στ’αυτί του άρχοντα; Α, πα, πα, δεν γίνονται αυτά! Ψέματα είναι ή αλήθεια, έτσι λεν τα παραμύθια όμως. 

Μία παράσταση που δημιουργήθηκε με αφορμή τις Απόκριες αλλά ταιριάζει στο κέφι όλου του χρόνου. Στην αποκριάτικη εκδοχή της παρακολουθούμε ένα μικρό αγόρι που ψάχνει να βρει στολή για τη γιορτή του σχολείου του. Οι ιδέες γίνονται αφορμές για ιστορίες και οι ιστορίες γεννάνε κεφάτα και φασαριόζικα τραγούδια.

Παραμύθια που μιλάνε για την εξυπνάδα, την πονηριά, το θάρρος, που μας κάνουν και γελάμε μα και σκεφτόμαστε χωρίς να το καταλάβουμε…. 

(απόσπασμα από την παράσταση που δόθηκε στο Πυργί Κεφαλονιάς τον Αύγουστο του 2018)
https://www.youtube.com/watch?v=Dj0-6sKLQyw
 

Τέσσερις ιστορίες με ζώα διανθισμένες με μουσική και τραγούδια. Μέσω της ψυχαγωγίας αναπτύσσονται νοήματα και αξίες όπως η αγάπη για την αλήθεια, το θάρρος, η πίστη, οι συνέπειες της πονηριάς, ο σεβασμός στο περιβάλλον. 

Μετά το τέλος της παράστασης, όπου ο χώρος και ο χρόνος το επιτρέπουν, τα παιδιά κατασκευάζουν ένα βάτραχο παιχνίδι. 

 

(από την αποκριάτικη εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλίμου)

Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου

Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος

Διάρκεια: 50΄

Ηλικίες: από 5 χρονών