Ο Βασιλιάς Ποταμός

Μία φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα ποτάμι, γάργαρο και καθαρό. Μα για στάσου. Δεν είναι πια γάργαρο και καθαρό. Ποιος το μεταμόρφωσε; Ποιος το έκανε μαύρο και βουβό;

Στις όχθες του πρέπει να περπατήσουμε, μαζί το μυστήριο να λύσουμε. Με στίχους, χρώματα και μουσική την κόκκινη κλωστή πιάνουμε και μεταμορφωνόμαστε σε πλάσματα του παραμυθιού. Ελάτε στην παρέα μας τα μάγια για να λύσουμε….

Ένα διαδικτυακό εργαστήρι παραμυθιού όπου τα παιδιά συμμετέχουν στην ροή της ιστορίας, με αυτοσχέδια μουσικά όργανα, τραγούδια, χρώματα και μουσικές βοηθώντας ένα ποτάμι να καθαρίσει και τη φύση πάλι να ανθίσει.

 

Σύνοψη ιστορίας

Ο βασιλιάς Ποταμός πεθαίνει. Και μαζί του πεθαίνει και η φύση. Δύο παιδιά θα βρεθούν στις όχθες του και θα αποφασίσουν να τον βοηθήσουν. Δίπλα τους τα πουλιά, σαν από μηχανής θεοί, θα τους χαρίσουν τρεις μαγικούς βοηθούς που θα χρησιμοποιήσουν στην πορεία της προσπάθειάς τους. Μία πολιτεία ντυμένη στο χρυσό και το ασήμι με δέντρα όμως πλαστικά στέκεται εχθρός στη φύση. Ο αρχηγός της ο κ. Φουγάρ νοιάζεται μόνο για τα χρήματα και τη δουλειά και έχει κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν την ομορφιά της φύσης. Τα παιδιά όμως θα τους στείλουν όνειρα που θα τους θυμίσουν πως ήταν ο κόσμος παλιά. Και η επιστροφή θα ξεκινήσει.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Γίνονται δέντρα και λουλούδια και πουλιά, ζωγραφίζουν τα όνειρα των ανθρώπων, στέλνουν τους μαγικούς βοηθούς σε αυτούς που τους χρειάζονται, μαθαίνουν το τραγούδι του Ποταμού.

Υλικά που θα χρειαστούν:

  • Χρωματιστά μολύβια και χαρτί
  • Ένα κρουστό μουσικό όργανο ή ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο (π.χ. μια αυτοσχέδια μαράκα (π.χ. βαζάκι με ρύζι), δύο κουτάλια, κτλ)
  • Ένα φτερό ή αν δεν έχουν μπορούν να εκτυπώσουν το αρχείο που στέλνω
  • Δύο βρώσιμους καρπούς (π.χ. καρύδια, αμύγδαλα) που να αρέσουν στα παιδιά γιατί θα τα φάνε για να γίνουν «αόρατα»

Κείμενο – Ιδέα Βιργινία Κοκκίνου

Αφήγηση – Εμψύχωση: Βιργινία Κοκκίνου

Διάρκεια: 45 λεπτά
Κατάλληλο για ηλικίες: 3-9 ετών

Σημείωση: Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για να πραγματοποιείται διαδικτυακά. Σε περίπτωση δια ζώσης παρουσίασης, αναπροσαρμόζεται πολύ εύκολα.