Ο Βασιλιάς Ποταμός και άλλες ιστορίες για τη φύση

Μία φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα ποτάμι, γάργαρο και καθαρό. Μα για στάσου. Δεν είναι πια γάργαρο και καθαρό. Ποιος το μεταμόρφωσε; Ποιος το έκανε μαύρο και βουβό;

Στις όχθες του πρέπει να περπατήσουμε, μαζί το μυστήριο να λύσουμε. Τις ιστορίες της γέρικης οξιάς να ακούσουμε. Με στίχους, χρώματα και μουσική την κόκκινη κλωστή να πιάσουμε και να μεταμορφωθούμε σε πλάσματα του παραμυθιού. Ελάτε στην παρέα μας τα μάγια για να λύσουμε….

Ένα εργαστήρι παραμυθιού όπου τα παιδιά συμμετέχουν στην ροή της ιστορίας, με αυτοσχέδια μουσικά όργανα, τραγούδια, χρώματα και μουσικές βοηθώντας ένα ποτάμι να καθαρίσει και τη φύση πάλι να ανθίσει.

 

Σύνοψη ιστορίας

Ο βασιλιάς Ποταμός πεθαίνει. Και μαζί του πεθαίνει και η φύση. Δύο παιδιά θα βρεθούν στις όχθες του και θα αποφασίσουν να τον βοηθήσουν. Μία γέρικη οξιά θα τους πει ιστορίες που θα τους θυμίσουν πόσο βαθιά συνδεδεμένοι είμαστε με τη φύση. Δίπλα τους τα πουλιά, σαν από μηχανής θεοί, θα τους χαρίσουν τρεις μαγικούς βοηθούς που θα χρησιμοποιήσουν στην πορεία της προσπάθειάς τους. Μία πολιτεία ντυμένη στο χρυσό και το ασήμι με δέντρα όμως πλαστικά στέκεται εχθρός στη φύση. Ο αρχηγός της ο κ. Φουγάρ νοιάζεται μόνο για τα χρήματα και τη δουλειά και έχει κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν την ομορφιά της φύσης. Τα παιδιά όμως θα τους στείλουν όνειρα που θα τους θυμίσουν πως ήταν ο κόσμος παλιά. Και η επιστροφή θα ξεκινήσει.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Γίνονται δέντρα και λουλούδια και πουλιά, ζωγραφίζουν τα όνειρα των ανθρώπων, στέλνουν τους μαγικούς βοηθούς σε αυτούς που τους χρειάζονται, μαθαίνουν το τραγούδι του Ποταμού.

Ακούγονται οι ιστορίες

Ο βασιλιάς και τα βατράχια – παραδοσιακό παραμύθι

Ο Μικού και τα δέντρα – παραδοσιακό παραμύθι

Ο βασιλιάς Ποταμός – Βιργινία Κοκκίνου

Αφήγηση – Εμψύχωση: Βιργινία Κοκκίνου

Διάρκεια: 45 λεπτά
Κατάλληλο για ηλικίες: 4 -9 ετών